Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Orvos válaszol – már a Facebookon is!

2013. november 12. - martabognar

A szex, a fogamzásgátlás és a családtervezés kérdése minden nőt foglalkoztat. Szeretnénk örömet szerezni a pasinknak a hálószobában, szeretnénk gyerekeket, de a karrierünk is fontos, ezért nem mindegy, hogy mikor vágunk neki a családalapításnak. Milliónyi kérdést teszünk fel magunknak nap mint nap, és ennél is több jó tanácsot, tippet, praktikát olvashatunk a női magazinokban. De melyik a leghitelesebb információforrás? Kinek hihetünk? A szakembernek. Ha nem akarjuk a véletlenre bízni életünket, nagyon fontos, hogy rendszeresen egyeztessünk nőgyógyászunkkal. 

Igen ám, de mi a helyzet akkor, ha tanácsra van szükségünk, de nem fér bele az időnkbe, hogy orvoshoz menjünk? Az ilyen esetekre fejlesztettük az orvos válaszol alkalmazást. Rövid ajánló következik. 

3.JPG


Az applikáció lényege, hogy az Eperhab Facebook oldalán keresztül akár otthonról vagy a munkahelyetekről is feltehettek bármilyen nőgyógyászati kérdést, szakértőnk pedig maximum két napon belül válaszol. A https://www.fogamzasgatlas.hu oldalon már egy ideje elérhető a szolgáltatás, de a legnépszerűbb közösségi oldalon üzemeltetett változatnak számos további előnye van. Sokaknál a Facebook már egyfajta kezdőlapként funkcionál, így az app használata még kényelmesebb lehet. Ráadásul amint megérkezik a doktornő válasza, azonnal értesítést küld nektek a legnagyobb közösségi oldal.

Az orvos-beteg találkozásokat természetesen nem helyettesíthetjük efféle online konzultációval. Ugyanakkor két beütemezett vizsgálat között jól jöhet, ha egy szakorvostól kérhetünk tanácsokat.

Az alkalmazás használata regisztrációhoz kötött. Azonban azok, akik a fogamzasgatlas.hu, a fogamzasgatlashavi1x.hu és az enhormonjaim.hu oldalakon már regisztráltak, az oda szóló azonosítójukat és jelszavukat is használhatják. Minden esetben a kérdező döntheti el, hogy kérdése és az arra adott válasz az oldalak regisztrált felhasználói számára nyilvános lehet-e, vagy szeretné megőrizni a teljeskörű anonimitást.

A kérdéseket Dr. Varga Horgosi Ágnes szülész-nőgyógyász szakorvos válaszolja meg, aki egyébként a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban áll alkalmazásban. Orvosi diplomáját 2004-ben szerezte, azóta dolgozik szülész-nőgyógyászként, 2010-ben szakvizsgázott. Gyakran keresik fel  tinédzserek, akik bátorítást igényelnek az első vizsgálat során, így a legfiatalabb korosztály tagjainak problémáival is tisztában van. Szívesen fogad kismamákat, akiknek támogatást és felkészítést is nyújt a nagy nap közeledtével.

Forduljatok bátran a doktornőhöz és tájékozódjatok, még az előtt, hogy megtörténne a baj.