Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ÍGY TŰNJ KI A FARSANGI BULIBAN!

2014. február 25. - Eperhab

Bár az elmúlt években az időjárás nem így gondolta, de a február vége javarészt még mindig a tél temetéséről és az ehhez kapcsolódó mulatságokról, bálokról szól. Ha hivatalosak vagyunk egy buliba, esetleg mi magunk szervezünk egyet, idén kicsit legyünk kreatívabbak és a hagyományos álarcot cseréljük sminkmaszkra. Bonyolultnak hangzik? Egyáltalán nem az!

Mire kell ügyelni?

Mint minden smink elkészítésénél, itt is rettentően fontos, hogy alaposan megtisztítsuk az arcunkat, bőrünk színének és típusának megfelelő alapozót és igény esetén akár primert is használjunk. A partisminkek nem a visszafogottságról szólnak, itt sem kell feltétlenül csínján bánnunk a pirosító és bronzosító párosával. Előbbiből például minél feltűnőbb színt választunk, annál jobb, utóbbit viszont csak kontúrozásra és a vonalak finomítására, kiemelésére használjuk, ne essünk túlzásba!

Mire lesz szükségem?

A fentieken kívül szükségünk lesz még egy feltűnő rúzsra, egy szemceruzára és szemhéjalapozóra, illetve –púderre és a kedvenc spirálunkra.

Tipp: Ha még nem találtad meg a neked leginkább megfelelő terméket, akkor ajánljuk a Krémmániát. Itt összetevők, értékelés és márka alapján is kereshetünk, így bukkantunk rá például az egyik kedvencünkre is, ami nem más, mint az Artdeco szemhéjalapozója.

Hogyan készítsem el?

Vigyük fel a szemhéjalapozót, majd válasszunk egyet a szemhéjpúdereink közül. A lila szín nemcsak a 2014-es év színe a Pantone szerint, de a legtöbb haj-, bőr- és szemszínnel jól mutat. A nagyon vibráló, neonlila színeket csak akkor használjuk, ha elég profik vagyunk az eldolgozásában, mert különben könnyen olcsóvá válhat és a legszebb sminket is tönkreteheti. Arra is ügyeljünk, hogy ne csak egy színnel dolgozzunk, hanem legalább kettővel: egy sötétebb szín a külső V-ben szépen elsatírozva nem plusz, hanem alap!

Ezután vegyünk elő egy fekete szemceruzát. Nem muszáj a kedvencünket, hiszen elég sokat fogunk belőle használni és egyszeri alkalomra megteszi egy olcsóbb, kevésbé kedvelt ceruza is. Először rajzoljuk meg a maszk széleit. Nem muszáj finomkodni és aprólékosan megrajzolni, hiszen ez csak a kontúrja lesz, sokkal fontosabb az, ahogyan kitöltjük majd.

Kreativitásunkat felhasználva rajzoljunk olyan mintákat, amik csak eszünkbe jutnak és szerintünk jól mutatnak. Ne feledjük: mint a sminkelésben általában, itt sincsenek kőbevésett szabályok! Inspirációért elővehetjük valamelyik függönyünket, ruhánkat vagy akár fehérneműnket is, de az interneten is kutathatunk. Ha végeztünk a maszkkal, nem marad más teendőnk, mint feltenni egy vadító rúzst, legyen az merész sötétlila, vagy akár egy klasszikus piros!

Tipp: igazán drámai lesz a hatás, ha a maszk széle „keresztülfut” az egyik tusvonalunkon át a szemünkön!

Hol találok segítséget?

Mint a legtöbb esetben, a Youtube itt is nagy segítség. Az angol verziókért használjuk a „lace mask makeup” keresési kifejezést, de szerencsére magyar nyelvű videókat is találhatunk.

.. egy kis inspiráció

Ha nincs sok időnk vagy kedvünk, akkor használhatunk részben igazi csipkét is, ilyenkor elég csak az egyik szemünket elkészíteni, ahogy azt a Chanel kifutóján is láthattuk.

eperthab_blog_9.png