Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Titkos tavaszi túra tippek

2014. március 25. - Eperhab

Piknikkosár, hátizsák és teli kulacs. A kirándulásoknak megvan a maga romantikus bája, pláne, ha a jó idő miatt végre kimozdulhatunk a négy fal közül pár óra erejéig. Összeírtunk nektek 3 különleges hangulatú helyszínt Budapesttől egészen Dobogókőig.

Hova menjetek, ha egy kis romantikára vágytok?

A Gellért-hegyen található Filozófusok kertje Budapest egyik eldugott kis ékszerdoboza. Romantikázásra, lazításra tökéletes helyszín, sőt, ha az ember eltöltene egy kis időt egyedül, kedvenc könyvét olvasgatva, ahhoz is tökéletes választás. A hely egyik különlegessége a park szívében található szoborcsoport, amely 2001 óta ágaskodik a Filozófusok kertjében. A szobrok a világvallások képviselőit jelenítik meg: Ábrahám, Jézus, Buddha, Ekhnaton és Lao-ce egy körív öt pontján állnak, kicsit távolabb pedig Assisi Szent Ferenc, Bódhidharma és Mahatma Gandhi látható. Ha egy kis kikapcsolódásra vágytok, elmélkednétek, vagy romantikáznátok a párotokkal, fedezzétek fel Budapest gellért-hegyi ékszerdobozát!

gfilozófusok kertje.jpg

Hova menjetek, ha játszanátok egy nagyot?

Sablonosnak tűnhet, de mégis tökéletes helyszín a kirándulásra Normafa és környéke. Amint beköszönt a szép idő, érdemes egyet sétálni, vagy piknikezni a budai hegyekben, ahol nemcsak gyönyörű a kilátás, hanem híresen finom a bódékban kapható lángos és rétes is. Fogjatok egy nagy pokrócot, vegyetek labdát a kezetekbe és focizzatok, piknikezzetek, vagy sétáljatok egy nagyot! Persze ne maradjon ki a sajtos-tejfölös lángos majszolása sem, miközben Budapest látképe elétek tárul. Családosoknak kötelezően ajánlott program – egy hétvégi tollasozás mindenkit összekovácsol.

normafa.jpg

Hova menjetek, ha túrázni támad kedvetek?

Egy kicsit „Indiana Jones-osabb” kalandot kínál a Dobogókő közelében fekvő Rám-szakadék. Ez az egyik legnépszerűbb turistalátványosság a térségben, és egy kicsit vadregényesebb, mint a Filozófusok kertje vagy Normafa környéke. A kapaszkodókorlátokkal biztosított útszakaszon  számos vízeséssel is találkozhattok, amelyeket létrák segítségével lehet megmászni. Amennyiben tehát errefelé veszitek az irányt, válasszatok kényelmes öltözetet és viseljetek túrabakancsot. Kincsvadászatra fel!

rám-szakadék.JPG