Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Zöld erdőben jártam, bútorokat láttam - Dekortippek a tavaszi megújuláshoz

2014. április 16. - Eperhab

A tavasz az újjászületés ideje. Húsvét előtt kitakarítunk, megváltoztatjuk a frizuránkat, és mint ahogy a múlt héten olvashattuk, felfrissítjük a bőrünket is. A teljes megújuláshoz azonban változtatnunk kell közvetlen környezetünkön is. Összeszedtünk Nektek pár lakberendezési tippet, amivel színesebbé tehetitek a szürke hétköznapokat, és még vidámabbá a húsvéti ünnepeket.

A bőrönd nem csak utazásra való

Mindig a legegyszerűbb ötletek a legizgalmasabbak: a régi, elhasználódott utazótáskák újrahasznosítása például pont ilyen. Pusztán egyetlen kérdés merülhet fel bennünk: miért nem nekünk jutott először eszünkbe? A nappaliban például könnyedén bárszekrénnyé alakíthatjuk egy régi utazós bőröndünket, a hálószobában pedig éjjeli szekrényként is funkcionálhat az egyik megunt darab. Bár a nehezebb fizikai munkát jobb, ha a pasitokra bízzátok, a közös munka akár egy hétvégi program is lehet és kreatívabb, mintha moziba mennétek!

bőrönd_új.JPG

Nem minden az, aminek látszik

Ahhoz, hogy feldobjuk lakásunkat, nem feltétlenül kell drága, vagy különleges bútorokat vásárolnunk. Az IKEA-s székben például több lehetőség rejlik, mint első blikkre látszik: kiváló szolgálatot nyújthat éjjeli szekrényként is ez a bútordarab. A kedvenc könyvtől, a szemüvegen át a növényig, mindent tárolhatunk rajta. Rejtett kis fiókjában pedig akár a fogamzásgátló tabletta is helyet kaphat. A lényeg, hogy felkeléskor vagy lefekvéskor kéznél legyen, és így nem felejtjük el mindig ugyanabban az időpontban bevenni. Természetesen, ha más fogamzásgátló eszközt választunk, annak is helyéül szolgálhat az ágy melletti asztalka fiókja. 

ikea.png

Nyuszi, hopp!

Mindjárt itt a húsvét, amiről környezetünk megújításakor sem feledkezhetünk meg. Tegyük egy kicsit játékosabbá ezt az ünnepet és kerüljenek a falra vidám, tavaszi színekben pompázó képek. Miért költenénk több ezer forintot olyan képekre, amik mások lakásaiban is ott lógnak, ha kevesebből egyedit is készíthetünk? Nem kell hozzá más, mint képkeretek, dekortapaszok, 10x15 cm-es színes karton, fehér lap (amelyre kinyomtatjátok a tojásformát), sniccer, vágólap, toll és vonalzó. Így nem csak hogy megújul a lakás, hanem a saját kezünkkel fabrikált készítményeink mosolyognak ránk a falról. A tojásfestés mellé tökéletes időtöltés.

ojások.bmp

Locsoló-váró

Menjünk ki egy kicsit a teraszra. Bár a napsütés, kellemes idő és a tavaszi szünet érzése is jó kedvre deríti az embert, nem árt, ha a kert dekorációját is feldobjuk. Ha nem akarjuk költségekbe verni magunkat, vagy a külső lakrészre már nem jut annyi időnk, íme az egyszerű de nagyszerű megoldás, ami megoldja ezt a problémát. Fogjunk egy pet palackot, vágjuk le az alját, lyukasszuk ki, töltsünk bele vizet, majd válasszunk bele egy szép virágot és már kész is van a nagy mű. Egy perc és a teraszunk is vidám hangulatot áraszt!

pet palack újrahasznosítás.gif

Amennyiben szívesen okosítanátok még magatokat a lakberendezés, otthoni dekoráció témakörében, a Magnóliák Műhelyében lakberendezési tanfolyamon is részt vehettek! Tavaszi újjászületésre fel!