Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ms. Marple-t vacsoravendégnek

2014. május 13. - Eperhab

Koránkelés, munka, sport és randizás: nem mindig könnyű ellátni a kötelességeinket és mellette jó barátnak is maradni. Mindennapi elfoglaltságaink mellett sokszor nem jut annyi idő a baráti társaságunkra, mint szeretnénk. Ha azonban össze tudjátok szervezni az egész csapatot egy estére, érdemes emlékezetes programot keríteni magatoknak. Bár egy nagy beszélgetés vagy séta is izgalmas lehet, néha jobb megbolondítani kicsit a találkozókat: mozi vagy fröccsözés helyett saját krimit és csapatjátékot ajánlunk.

Ott a pont

A csapatjátékok mindig összehozzák az embereket. Ha pedig melléjük egy korsó sör, vagy egy pohár bor társul, még emlékezetesebbé válik a közös találka. Legyetek formabontóak és a jól bevált programok helyett keressetek új közös élményeket: vegyetek részt együtt műveltségi vetélkedőn a kedvenc pubotokban. Magyarországon már több városban is heti rendszerességgel szerveznek QuizNight-okat: ilyen például Budapest, Pécs, Szentendre, illetve Szeged is. Nem kell mást tennetek, mint online regisztrálni, majd együtt megjelenni a kvíz esték valamelyikén. Mi nemrég az Instantban jártunk, ahol még ha nem is ért el dobogós helyezést a csapat, azért kiválóan szórakoztunk. Megéri néha kitörni a megszokott dobozunkból, és olyan élményeket gyűjteni együtt, amiket évek múlva is szívesen emlegetünk.

blogra2.jpg

Mutasd a fegyvered, megmondom ki vagy

A vacsoracsaták egyre népszerűbbek manapság, sőt: már-már unalmasak is. Fűszerezzétek meg egy kicsit a közös étkezést és varázsoljatok otthonra egy egész krimi filmet. A „Vidd haza a rejtélyt” című program egy igaz Agatha Christie-regénybe repíti el az egész csapatot, és nem utolsó sorban farsangi hangulatot teremt, hiszen a különböző szerepekhez autentikus viselet jár.

De hogy miről is van szó pontosan? Egy olyan nyomozós játékról, amiben az este során mindenkinek egy ráosztott karakter bőrébe kell belebújnia. Egy levélben személyenként leírják a ránk osztott feladatot, ami egyszeri olvasással is tökéletesen érthető. A vacsora maga úgy kezdődik, hogy az egyik szereplő összeesik és „meghal” - mint ahogy a jól megszokott Columbo részekben és Sherlock Holmes történetekben láthatjuk. A szereplőknek ezt követően nincs más feladatuk, mint kinyomozni a tettes kilétét. Ez a bizonyos gyilkos pedig – aki egy közülünk, vagy éppen mi magunk vagyunk – időközben igyekszik elterelni önmagáról a gyanút.

Szervezzétek össze Ti is a bandát, és gyúrjátok össze a mozi, vacsora és társasjáték élményeket egy estébe. A tettes pedig semmiképpen sem úszhatja meg szárazon! Mi már alig várjuk, hogy kipróbáljuk… Kellemes nyomozást kívánunk!

 blogra1.jpg