Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A védekezés nem csupán a nő felelőssége!

2014. június 17. - Eperhab

Talán nem meglepő, de most már bizonyíték is van arra, hogy szemérmesebbek vagyunk a férfiaknál: egy friss kutatás[i] során harmadunk inkább nem nyilatkozott a szexuális életéről. A felmérésből az is kiderült, hogy kisebb arányban vagyunk aktívak ezen a téren (62%-unk), mint a férfiak (76%-uk).

Új kép (13).bmp

 

A fogamzásgátlás témáját illetően egyrészt elszomorító adat az, hogy a párok negyede semmilyen módon nem védekezik – pedig ez a nemkívánatos terhesség mellett a nemi betegségek terjedését is elősegíti. Másrészt mindkét nem azt vallotta: számára a fogamzásgátló tabletta használata a legegyszerűbb módszer. A férfiak könnyen mondják ezt, hiszen ezzel „letudják a felelősséget”, de vajon tényleg ennyire természetes az, hogy mindig a nőkre hárul ez a teher? Előfordulhat az is, hogy elfelejtjük bevenni a tablettát (minden második nő szerint képtelenség betartani a minden nap pontosan ugyanakkor elvet), ilyenkor pedig fokozottan igaz az, hogy a párodnak is oda kell figyelnie arra, hogy védekezzen.

 

Új kép (7).png

Ennek ellenére naivak vagyunk: közülünk minden negyedik már az első együttléttől kezdve megbízik partnerében és nem izgatja magát az esetleges nemi betegségek miatt.

Ada is azt hangsúlyozza, hogy a védekezés nem kizárólag a nők dolga. A híresség, aki egy vagány fiúikerpár édesanyja, a Testi körkép elnevezésű eseményen osztotta meg gondolatait és határozott elképzeléseit a jövőt illetően. „A fogamzásgátlás mindkét fél felelőssége! Amint aktuálissá válik a kérdés, a kisfiaimat is arra fogom nevelni, hogy a nemi betegségek megelőzésén túl is figyeljenek oda a védekezésre. Nem szeretném, ha annyival tudnák le ezt a témát, hogy számon kérik a barátnőiken a tabletta beszedését. A férfiak testét nem változtatja meg egy előre nem tervezett terhesség, de az életüket annál inkább” – mondta.

Nem igaz tehát az, hogy a védekezés kizárólag a mi feladatunk! Ha viszont te is feledékeny vagy és előfordult már, hogy elfelejtetted bevenni a tablettát, érdemes a témáról beszélned a pároddal is. Ha pedig azt szeretnétek, hogy egyikőtöknek se okozzon kellemetlenséget az óvszer, próbáljatok meg egy olyan módszert, amelyre csak havonta egyszer kell odafigyelni.

 

[i] Az 1200 fős reprezentatív online kutatás 2014 februárjában készült az MSD Pharma Hungary megbízásából.