Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szeretkezz, ne háborúzz!

2014. július 22. - Eperhab

Sokszor hallani, hogy a szexnek jótékony hatása van, de csak kevesen tudnák az összeset felsorolni. Az is tény, hogy a veszekedések okozta feszültség negatív élettani hatással van szervezetünkre, arról pedig már mindenki hallott, hogy a stressz milyen károkat tehet bennünk. Most megtudhatjátok, miért is jártok jobban, ha a hálószobában intézitek el a konfliktusotokat…

Új kép.png

1. A szexuális tevékenység egy közepes intenzitású mozgásnak tekinthető, és mint minden testmozgás, a szex is testsúlycsökkentő, és erőnlét-fenntartó hatással bír. Nem utolsó sorban pedig az alakod is formálja.

2. Fájdalomcsillapító hatását is igazolták, ugyanis szex hatására endorfin, úgynevezett „boldogsághormon” szabadul fel a szervezetünkben (ami egyébként a csokoládéevés után is bekövetkezik), ennek egyik hatása a fájdalom tompulása, másrészt a jó közérzet kialakulásában is közrejátszik

3. Az sem lényegtelen, hogy a gyakori szexuális élet erősíti az immunrendszerünket, így kisebb eséllyel leszünk betegek.

4. Sok nő szenved a nehéz napok előtt a premenstruációs szindrómától (PMS). Jó hírünk van: a szex ennek a tüneteit is csökkenteni tudja.

5. A testi hatások mellett a pszichénkre is pozitív hatással bír: a kiegyensúlyozott nemi élet véd a depressziótól, és más pszichés betegségek kialakulásától is. Továbbá a jó szex növeli a magabiztosságot és a kiegyensúlyozottságot is.

De ne felejtsétek el: jótékony hatása csak a biztonságos nemi életnek lehet. Ha még nem szeretnétek kisbabát, gondoskodjatok a megfelelő védelemről. Lehetőségeitekről a http://fogamzasgatlas.hu oldalon tájékozódhattok, kérdéseitekkel pedig bátran forduljatok saját nőgyógyászotokhoz vagy dr. Varga Horgosi Ágneshez IDE kattintva.