Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hogyan élje túl kapcsolatunk a távolságot?

2014. szeptember 03. - Eperhab

Egy távkapcsolatot fenntartani nem könnyű dolog, de kellő odafigyeléssel és törődéssel minden akadály leküzdhető. Íme néhány jó tanács, hogy akkor is szilárd maradjon a kapcsolatotok, ha több száz kilométer választ el titeket!

Új kép_1.png

Fejben dől el?

Könnyű azt mondani, hogy minden csak elhatározás kérdése, de nehéz ezt mantráznod akkor, amikor hetek (esetleg külföldi munka vagy tanulás miatt hónapok) óta nem láttad a szerelmed. Mindenesetre igazság van benne, és ha változtatni nem tudtok a helyzeten, jobb, ha fokozatosan hozzászoktok és elfogadjátok. Segíthet az, ha mindkettőtöknek van hosszú távú terve és tudjátok, hogy a különlét csak egy átmeneti állapot. Ha a közös (fizikálisan is) együtt töltött jövőtök lebeg a szemetek előtt, könnyebben megküzdötök majd a rátok váró nehézségekkel és borús időszakokkal is. Tervezzétek meg előre a közös programokat/találkozókat, így az idő is gyorsabban telik majd és nem lesz olyan érzésetek, mintha egy perc egy év alatt telne el!

Fektessétek le a szabályokat!

Komoly félreértéseket lehet elkerülni azzal, ha lefektetitek és világossá teszitek a szabályrendszereteket. Ha féltékeny típus vagy, ezt mondd el a párodnak is, aki így visszafogja majd a késő esti bulikat – vagy legalábbis kevesebb alkalommal osztja majd meg az ott készült fotókat Facebookon. Ha szeretitek egymást a barátoddal, de a testiség is hasonlóan fontos számotokra, abban is megegyezhettek, hogy néha-néha egy kis flört belefér. Arra viszont figyelj, hogy ha egyszer belemész ilyenbe, utána ne sértődj meg, ha a pasid él is vele! Ettől ő még szeret, de gondolhatod, milyen nehéz kibírnia esetenként 2-3 hónapot szex nélkül.

Kommunikáció? Módjával és őszintén!

Kommunikáljatok egymással, amilyen gyakran csak tudtok - hála a technikai fejlődésnek és az internetnek, már nem kell egy vagyont költeni ahhoz, hogy mindennap beszélhessetek. Az sem jó viszont, ha éjjel-nappal a pasidon lógsz és teljes kontroll alá vonod: mint mindenben, itt is meg kell találni az arany középutat, hogy senki ne érezze úgy, hogy minden pillanatát ellenőrzik és úgy sem, hogy nem törődnek vele. Mindig tartsd szem előtt, hogy a távollét nem csak neked, de párodnak is megpróbáltatás. Fontos, hogy beszéljetek az érzéseitekről és az, hogy megosszátok a fájdalmaitokat és örömeiteket is.

Ha hiányzik a testiség

Szexuális téren a fizikai kontaktot semmi sem pótolja, de valamivel enyhíteni kell a „tüneteket”. Küldjetek egymásnak intim fotókat - külföldön sexting néven fut a jelenség. Nem kell viszont, hogy premier plánban mutass mindent: egy sejtelmes kép sokkal izgatóbb tud lenni! A Skype vagy a Facetime segítségével távszexelni is tudtok, egyre azonban figyelj: inkább készíts erre a célra egy külön fiókot, nehogy a főnöködhöz jelentkezz be!

Ha pedig néhanapján sikerül találkoznotok, ne feledkezzetek meg a megfelelő védelemről! Fogamzásgátlási módszerekről kérdezzétek online nőgyógyászunkat, Dr. Varga Horgosi Ágnest: http://fogamzasgatlas.hu/hu/fogamzasgatlas/online-doki vagy tájékozódjatok a http://fogamzasgatlashavi1x.hu oldalon!