Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Fiatalság – szabadság?

2014. szeptember 09. - Eperhab

Utólag könnyű okosnak lenni és tanulni a hibáinkból - főleg, ha párkapcsolatról van szó. Ha a húszas éveinkben járunk, természetesen mindenkinek van egy jó tanácsa, ezek azonban a legtöbbször közhelyek. Mai blogposztunkban igyekszünk olyan tippeket adni, amelyek valóban gyakorlatiasak, elöljáróban azonban elmondhatjuk: hatalmas adag empátia és türelem, illetve lefektetett szabályok kellenek ahhoz, hogy – a korodból adódó tapasztalat hiányában – megfelelően működjenek a dolgok kettőtök között.

Új kép (17).png

1. szabály

Mindenképpen tisztázzátok már az elején, hogy mik az elvárásaitok: hosszú távú kapcsolatot kerestek? Esetleg csak rendszeres szexpartnert? Vagy még ennél is kevesebbet és csak egyéjszakás kalandról lenne szó? Önmagában egyik sem gond, a probléma forrása az, ha másra vágytok. Ha nem egyezik az elképzelésetek (és várhatóan nem is fog a jövőben), akkor csak feleslegesen pazaroljátok egymás idejét.

2. szabály

Óriási közhely, de a legfontosabb, hogy légy mindig önmagad. Mi értelme van egy olyan kapcsolatban lenned, ahol kétszer meg kell gondolni, hogy hogyan viselkedj? Nincs az a férfi, akinek a kedvéért meg kell változnod, keress addig, amíg olyanba nem futsz bele, amelyik mellett úgy viselkedhetsz, ahogy a családod vagy a legjobb barátnőid előtt. Legalább ennyire fontos hagyni, hogy a párod is ugyanígy érezhessen és ő se érezze magát feszélyezve melletted. Néha bizonyos dolgokban kompromisszumot kell kötni, ha viszont ez napi rendszerességgel fordul elő, akkor nem biztos, hogy a legjobb kapcsolat a tiétek.

3. szabály

Amikor egy nő hosszú egyedüllét után társat talál magának, hirtelen megszűnik létezni a barátoknak – ami egyébként az egyik legudvariatlanabb húzás, hiszen ők azok, akik átsegítették őt a nehéz napokon és meghallgatták a sokszor idegesítő siránkozásait. Ha a kapcsolat komolyra fordul, akkor se feledd el, hogy nem csak körülötte forog a világ! Egyébként sem árt, ha néha külön is szórakoztok kicsit, különben miről mesélnétek egymásnak a nap végén?

4. szabály

Ne az interneten éld a szerelmi életed! Ha néha (tehát nem naponta!) posztolsz magatokról képet, az belefér, de gondolj bele: te is unod, mikor valaki elárasztja a Facebook-falad a szerelmével, a közös vacsorájukkal, az ágyban alvós fotójával, ahogy a kiskutyájával játszik, stb. A szomorú igazság az, hogy az emberek nem kíváncsiak arra, hogy egy nap hányféle helyszínen pózoltok, hol kajáltok és éppen hogyan csókolóztok.

5. szabály

Ne hagyd, hogy mindig ő fizessen. Bár nemes gesztus, ő is megdolgozik a pénzéért – pláne, ha hozzád hasonlóan pályakezdő. Ha például mozijeggyel lep meg, cserébe álld te a büfét!

+1. szabály

Ami a legfontosabb: maradjatok nyitottak és élvezzétek az életet! Próbáljatok ki új dolgokat együtt, de sose feledkezzetek meg arról, hogy egy kapcsolat mindig felelősséggel is jár. Ha még nem tervezitek a családalapítást, lehetőségeitekről tájékozódjatok a http://fogamzasgatlashavi1x.hu weboldalon, ahol egy online doktornőtől is kérdezhettek!