Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ha eljött az összebútorozás ideje

2014. szeptember 16. - Eperhab

Ha már hosszú ideje együtt vagy a pároddal, akarva-akaratlanul is előtérbe kerül a jövőtervezés, amelynek része az összeköltözés is. Bár az egyik legősibb közhely, tényleg „lakva ismerszik meg az ember”, és akkor derülnek ki olyan dolgok, amikről addig fogalmunk sem volt – és most nem arra gondolunk, hogy lehajtja-e a WC fedelét vagy sem. Bár nyilván számos pozitív hozadéka van annak, ha közös tető alatt folytatjátok a kapcsolatotokat, azért jó, ha a negatívumokat is megismeritek és csak alapos mérlegelés után vágtok bele.

slide4.jpg

Lehetséges nehézségek:

  • A nehezen megszerzett szabadság pillanatok alatt elillan, és ehhez minél hamarabb hozzá kell szoknod. Az új fejezetnek köszönhetően nem biztos, hogy meglesz a saját zugod, ahova elbújhatsz.
  • Ne hidd, hogy csak a barátod idegesítő szokásai kerülnek majd elő. A pasid eddig nem nagyon látott a kulisszák mögé, így azt sem tudta, hogy mennyi ideig készülődsz, hogyan szőrteleníted a lábad, mennyire vagy rendetlen.
  • Apróságokon is összekaptok majd: a hűtőbe üresen visszatett tejesdobozon, a szétdobált zoknikon, a már említett WC-ülőkén és azon is, hogy kinél legyen a távirányító. Ezekre érdemes odafigyelni, mert ha sok ilyen apróság összeadódik, egy idő után a kapcsolat végét jelentheti.
  • Bár azt gondolnátok, hogy az örökös együttléttel kezdetét veszik a non-stop hancúrok, van egy rossz hírünk: a mézeshetek után sajnos ez pont fordítva van – nincs is annál hatásosabb vágycsökkentő, mint az, hogy állandóan össze vagytok zárva.
  • Egy jótanács: ha az összeköltözés alatt azt akarja, hogy hadd költözzön hozzád, gyanakodj! Számos rémtörténetet hallani - lehet, hogy soha többet nem tudsz majd megszabadulni tőle!

Amiért mégis megéri:

  • Végleg megszűnik a lakóhelyek közti ingázás: nincs többé hatalmas táska, pót-fogkefe.
  • A pénztárcátok is jól jár: elég egy lakás fenntartását (közösen) finanszírozni kettő helyett.
  • A költségek mellett a házimunka is kettéosztódik, így nem kell minden feladatot egyedül végezned. Elvileg. Két emberre főzni pedig nemcsak egyszerűbb, de praktikusabb is.
  • Sokkal jobb érzés, ha nem üres lakásba érkezel haza, hanem tudod, hogy van valaki, aki vár rád. Aki meghallgat és akinek elpanaszolhatod azt is, ha életed legrosszabb napján vagy túl. Ez pedig minden felhajtva felejtett WC-ülőkénél fontosabb!