Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Útitervek a hosszú hétvégére

2014. október 07. - Eperhab

Nyakunkon a hosszú hétvége, ami remek alkalom egy kis utazáshoz, kikapcsolódáshoz. De vajon melyik úti célt érdemes választani? Ha megkóstolnád a knédlit, Prágában a helyed. Ha érdekel a történelem, Krakkó a te városod. Ha perecet majszolnál egy korsó sörrel, akkor a hétvégén irány München, ha pedig romantikára vágysz, Velencében garantáltan megtalálhatod. Persze nem csak ezeken múlik az, hogy hova látogatunk el, így e heti írásunkban viszont olyan helyszíneket ajánlunk nektek, amik bár ritkán kerülnek fel a „must have” listákra, mégis érdemes meglátogatni őket.

Száztornyú Prága

A cseh főváros méltán híres templomairól és monumentális épületeiről. A domb tetején álló várból lenézve tornyokPRÁGA.jpg százai csipkézik a várost, melynek hangulatos kis utcáin barangolva a múltba utazhatunk. A belvárosi Vencel tér forgatagában könnyen elfeledkezhetünk mindennapi problémáinkról, a Károly-hídról elénk táruló látvány pedig garantáltan örök élmény marad. A kalandokkal teli nap után egy helyi vendéglőbe betérve, több tucat sör közül választhatunk, mellyel jóízűen leöblíthetjük a híres cseh knédlit.

Hogyan utazzatok?

Ha nem szeretnétek 500 km-t vezetni, akkor érdemes a MÁV kínálatát választani. 59 euróért komplett csomagot nyújt nektek, mely tartalmazza az oda-vissza vonat utat, valamint biztosítja, hogy 3 napig ingyen közlekedhessetek Prága minden járatán.

A történelmi Krakkó

A lengyel főváros történelme 800 évre nyúlik vissza. Egy legenda szerint az itt található Wawel-domb alatt egyKRAKKÓ.jpg sárkány lakott, melynek emlékét ma egy tüzet okádó bestia szobra őrzi. A főtéren minden reggel meghallgathatjuk a tatárokra figyelmeztető trombitaszót, a templomokba betérve pedig megcsodálhatjuk a színpompás oltárokat. Európa második legrégibb egyeteme is itt található, ahol olyan hírességek tanultak, mint Kopernikusz vagy III. János lengyel király. Sajnos nemcsak a dicső történelem része ez a város - tragédiák is fűződnek hozzá: a külvárosi zsidónegyed, és az auschwitzi koncentrációs tábor a II. világháború borzalmas eseményeit idézi.

Hogyan utazz?

Krakkóba legkönnyebben és legolcsóbban az Orange Ways buszjárataival juthatunk el. Igaz, hogy az út kicsit hosszúra nyúlik, de legalább alkalmat ad az utazás alatti ismerkedésre, vagy az útikönyv áttanulmányozására.

Németország kapuja, München

A bajor főváros nem csak sörfesztiváljáról híres, de remek túralehetőségeket is nyújt. A művészetek kedvelőit MÜNCHEN.jpgrengeteg galéria és kastély, a sportimádókat pedig az olimpiai létesítmények várják. Itt található Németország legnagyobb közlekedési gyűjteménye is, és a világ legnagyobb technikai múzeuma, a Deutsches Museum. Innen pedig már csak egy rövid vonatút, és az Alpok havas csúcsait, valamint az itt található mesebeli kastélyokat (Neuschwanstein, Linderhof) is megcsodálhatjuk.

Hogyan utazz?

Választhatjuk a MÁV kényelmes fekvőhelyes, vagy hálókocsis járatait, ha inkább éjszaka utaznánk, de utazhatunk a Molnárbusz közvetlen járataival is.

Velence, a lagúnák városa

Ki mondta, hogy Olaszországba csak nyáron látogathatunk el? Velence minden évszakban más arcát mutatja az VELENCE.jpgidelátogatóknak és mindig megannyi programlehetőséget nyújt: például galambot etethetünk a Szent Márk téren, gondolázhatunk a Canal Granden, sóhajtozhatunk a Sóhajok hídján. A meseszerű város 114 szigetre épült, és több mint 400 híd köti össze.

Hogyan utazz?

Amennyiben a kényelem híve vagy, és az utazások szervezését mindig is macerának tartottad, akkor az utazom.com a megmentőd lesz a hosszúhétvégére. Utazást, szállást és városnézést is tartalmaz az alábbi kedvezményes csomag.