Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Védekezz tudatosan, és irányítsd te az életed!

2014. október 31. - Eperhab

Ahogy odafigyelsz a diétádra vagy éppen a baráti kapcsolataidra, úgy dolgozol tudatosan a karriered építésén is, nemde? Kész terved van arra, hogyan oldod meg a következő projekted, vagy éppen milyen pozíciót szeretnél megcsípni a közeljövőben. De vajon a gyermekvállalást is számításba vetted? Ha a babaprojektet azért halogatod, mert félted a munkád, akkor bizony nem vagy egyedül. Egy friss kutatás szerint nők negyedének már került veszélybe a pozíciója amiatt, mert terhes lett! Egy normális munkahelyen persze nem jelenthet problémát, ha várandós vagy, de az időhiányon a toleráns főnököd sem tud segíteni. A gyereknevelés első éveiben még egy részmunkaidő se nagyon fér bele, ha nincs elég segítséged - ezért is fontos, hogy odafigyelj az időzítésre.

A magyarok 80%-a szíve szerint már a harmadik X előtt belevágna a babaprojektbe, viszont a családalapítás előtt álló fiatalok negyede jelenleg egyetlen gyermek felnevelését sem tudná finanszírozni. Számukra sok esetben nem marad más, mint a várakozás, amíg az egzisztenciális hátteret megteremtik párjukkal.

De nehogy azt hidd, hogy a pénz az egyetlen ok, amiért a nők tartanak attól, hogy teherbe esnek: sokan félnek, hogy a GYES alatt veszélybe kerül a pozíciójuk, és ezért halogatják a gyerekvállalást. Ezek az aggodalmak sajnos nem alaptalanok. Az említett kutatás szerint több anyukával is megtörtént, hogy szülés után nem mehettek vissza régi munkahelyükre vagy igen, de nem sokkal később elküldték őket, esetleg alacsonyabb pozícióban folytathatták csak a munkát. Így sokan érzik úgy, hogy választaniuk kell az anyaság és a karrier között, vagyis fel kell áldozniuk az egyik álmukat a másik miatt.

hirdetes_alap_80x80_5.jpg

Ezek után nem csoda, ha szeretnéd csökkenteni az aggódásra okot adó rizikóforrások számát. Eggyel kevesebb dolog miatt kell aggódnod, ha megbízható, az alkalmazás befejezése után a szervezetből rövid időn belül kiürülő fogamzásgátló módszerrel védekezel. Ezzel ugyanis teljes mértékben kezedbe veheted az irányítást, és pontosan akkorra időzítheted a terhességedet, amikor az neked és a karrierednek is a legideálisabb. Így - ha teheted - semmiképp se dönts olyan védekezési trükkök mellett, mint a megszakításos összebújás vagy a naptár módszer. Sőt, ha stresszes időszakon mész keresztül,  a tablettaszedésre is figyelj oda, hiszen nemcsak a feledékenységből adódhat baj: rosszullét (hányás vagy hasmenés) esetén is könnyen kiürülhet a szervezetedből még mielőtt kifejtené hatását. Igen, a legapróbb részletekre is oda kell figyelnünk, amikor fogamzásgátló módszert választunk. A kockázatok ellenére a legtöbben még mindig a tablettára térnek át az óvszer után, hiszen – miután kialakult a kellő bizalom – a párok a szexuális élmény fokozását tekintik az elsődleges szempontnak.

Sokan attól tartanak, hogy a hüvelygyűrű vagy az orvosi beavatkozást igénylő spirál használata zavaró lehet, pedig teljesen észrevétlenek. A kényelmi szempontok mellett persze a tervezhetőség is fontos: nem csoda, hogy a nők fele kipróbálna egy olyan módszert, amivel nem kell napi szinten bajlódni, de azért nem is jelent hosszú távra szóló elköteleződést. Legyél a családtervezésben is tudatos, és tájékozódj a további lehetőségeidről a http://fogamzasgatlashavi1x.hun! (x)!

A reprezentatív felmérés többszörösen rétegzett, véletlen mintavétellel, online kérdőív segítségével, 1200 fő megkérdezésével 2014. augusztus 14-e és 25-e között zajlott az MSD Pharma Hungary Kft. felkérésére.

A cikk megjelenését az MSD Pharma Hungary Kft. tette lehetővé. Az egészségi állapotoddal vagy kezeléseddel kapcsolatban az elsődleges információforrása kezelőorvosod kell, hogy legyen, ezért ha bármilyen kérdésed merül fel, lépj kapcsolatba vele!