Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Felnőtt játékszerek – A szexuális segédeszközök rövid története

2015. április 01. - Eperhab

Nem is gondolnánk, hogy az emberek már a kőkorszakban milyen leleményesek voltak: ekkor készült ugyanis az első „felnőtt játékszer”. Persze a technológia akkoriban még gyerekcipőben járt…

…a vibrátor elődje ugyanis kőből készült. Kleopátra már ennél messzebb ment: a mendemonda szerint ő úgy készített vibrátort magának, hogy egy pénisz formájú üreges rudat tomboló méhekkel töltött meg, melyek rezgésre bírták a szerkezetet.

Később az ókorban elkészültek az első fából és bőrborítással készült dildók, melyeket a görögök és a japánok tökéletesítettek, majd megjelentek a szó szoros értelmében vett vibrátorok: ezek kezdetben kézi hajtással működtek, majd feltalálták a gőzhajtású vibrátort is – utóbbit talán el sem akarjuk képzelni. 

sextoy1.jpg

A múlt...

Érdekesség, hogy a vibrátor sokáig orvosi eszközként funkcionált: az 1880-as évektől a feszült, ingerült, hisztériára hajlamos nőket vibrátorral kezelték. Az orvosok gyorsan észrevették, hogy a kezdetleges vibrátorokkal túl fárasztó a „kezelés”, így a szexjátékok ipara fellendült, és hamarosan bolti forgalomba kerültek a segédeszközök. Ezeket a vibrátorokat kezdetben nyakmasszírozóként árulták, később a pornó megjelenésével elfogadottabbá vált a maszturbálás, így végre nevén nevezhették a vibrátort. 

 sensing1.png

sensing2.png

... és a jelen

A technikai újítások persze ezt a szerkezetet is utolérték: harminc évvel ezelőtt a Szex és New York-részt is megélt nyuszis vibrátor volt az áttörés, míg manapság Bluetooth-szal működő, távirányítós, vagy épp tapintásra is teljesen élethű vibrátorok készülnek. Ma már akár a hazai drogériákban is vehetünk vibrátort, így a tabuk korszaka, ha nem is múlt el, mindenképp elindultunk egy olyan irányba, ahol a szexuális segédeszközöket már nem kell megszállottan rejtegetnünk. Egy biztos: örülünk, hogy nekünk már nem kell méhkassal kísérleteznünk!