Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tévhitek a szexről – nem mindig egyértelmű

2015. június 02. - Eperhab

Hazánkban a szexuális felvilágosítás mondjuk úgy, nem megfelelő. A szülők feszengnek a témától, a gyerekeknek pedig kínos beszélni róla – pontosan emiatt tartják magukat a leggyakoribb szexuális tévhitek, melyek bár többünknek magától értetődőek, mégis gyakran meglepetést okoznak.

1. Menstruáció alatt nem lehet szexelni

Ennek a megítélése változó. A nőgyógyászok a fokozott fertőzésveszély miatt általában nem ajánlják – a menzesz során a méhszáj nyitott, így a nők sokkal fogékonyabbak a különböző fertőzésekre. Ezt leszámítva a menstruáció alatt is ugyanúgy megengedett az együttlét, sőt, néha kifejezetten jót tesz: az orgazmus okozta méhösszehúzódások segíthetnek az erős menstruációs görcsökön.

2. Menstruáció alatt nem lehet teherbe esni

Ez egy igen gyakori tévhit, mellyel gyakran felnőttkorban sem vagyunk tisztában. Bár a teherbeesésre valóban kisebb esélyünk van a menstruáció alatt, erre azért ne alapozzunk: használjunk ilyenkor is óvszert, vagy más védekezési módszert.

tevhit.jpg

3. A szex néha fáj

Kamaszkorunk óta halljuk újságokból, barátnőktől és szülőktől, hogy az első szex fájdalommal és vérzéssel jár – nem csoda, ha végül annyira rágörcsölünk, hogy tényleg a kínok kínját éljük át az első alkalomkor. A fájdalmat többnyire nem a szűzhártya átszakadása okozza, hanem a hüvelynyálkahártya sérülése, melyet a legtöbb esetben az együttléttől való félelem okoz. A fájdalmas szex soha nem normális: a hüvely fala rendkívül rugalmas, így megfelelő előjáték esetén nem fájhat sem a behatolás, sem az együttlét – ha mégis kellemetlen érzést tapasztalunk, forduljunk nőgyógyászhoz. Az együttlét közben érzett fájdalom hátterében gyakran állhat terhességi pánik, melyről itt írtunk bővebben. Ez a probléma többnyire orvosolható egy biztonságos védekezési módszerrel, például alacsony hormontartalmú tablettával, spirállal vagy hüvelygyűrűvel – utóbbiról itt olvashattok.

4. A sok szextől kitágulhat a hüvely

Ismét egy gyakori tévhit: a hüvelyfal alapvetően szülésre „lett kitalálva”, így képes minden gond nélkül a többszörösére tágulni, majd visszahúzódni – a hímvessző néhány centiméteres vastagsága édeskevés a hüvelyfal tágulásához. Teljesen egyéni, hogy kinek, milyen feszes a hüvelye, ám a jó hír, hogy a laza izomzat is javítható intimtornával, mely a szülés utáni regenerációt is segíti. 

5. A méret a lényeg

Az egyik legnagyobb szexuális közhely a fent említett mondat, és bár a nők már sejtenek valamit, azért eláruljuk: nem minden a méret. A hüvely átlagos hossza kb. 8-10 centiméter, mely izgalom hatására megnyúlik, így képes alkalmazkodni kisebb és nagyobb péniszmérethez is. Ritka jelenség az úgynevezett „mikropénisz”, amikor a merev pénisz mérete maximum egy hüvelykujjnyi, tanulmányok szerint azonban ekkora szerszámmal is gond nélkül a csúcsra lehet juttatni a partnert.

Az Ön egészségi állapotával vagy kezelésével kapcsolatban az elsődleges információforrás a kezelőorvosa kell, hogy legyen, ezért ha bármilyen kérdése merül fel, lépjen kapcsolatba kezelőorvosával!