Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A legdurvább menstruációs horrorsztorik

2015. június 09. - Eperhab

A menstruáció a női lét velejárója – a kínos pillanatok pedig valljuk be, gyakran hozzátartoznak. A Buzzfeed olvasói kiírták magukból azokat a történeteket, melyeket legszívesebben kitörölnének a memóriájukból. Nevetni csak női szolidaritásból ér!

„Viszonylag korán, tízéves koromban jött meg az első menstruációm, a tampon gondolatától viszont sokáig irtóztam. Ez egészen 12 éves koromig nem is jelentett problémát, egyszer azonban az osztálytársaimmal elmentünk egy aquaparkba, nekem pedig pont akkor jött meg. A fürdőruhámba tettem egy betétet, majd ráhúztam egy rövidnadrágot, ez végül egész jó megoldásnak tűnt. Később kipróbáltunk egy meredekebb csúszdát, majd amikor leérkeztem, éreztem, hogy valami hiányzik. Megfordultam, és mintha egy horrorfilmben lettem volna: a véres betétem kecsesen csúszott le utánam a csúszdán. Azóta megtanultam, hogy a betét és az úszás nem túl jó kombináció – és persze messziről kerülöm az aquaparkokat.”

„Gyerekkoromban nem jártunk túl gyakran moziba. Kilencéves voltam, amikor az anyukámmal és a testvéremmel megnéztük a Notre Dame-i toronyőrt. A film közben nagyon elkezdett görcsölni a hasam, de mivel olyan ritkán jutottunk el moziba, valahogy kibírtam. Amikor vége lett a filmnek, és felkapcsolták a világítást, megláttam, hogy a sárga nadrágom úszik a vérben. Fogalmam sem volt arról, hogy mi ez, és teljesen biztos voltam abban, hogy meghalok.”

gorcs.jpg

„17 éves voltam, amikor átmentem a barátomhoz, és mivel az apukája is otthon volt, hárman beszélgettünk a konyhában. Azelőtt kb. 5 perccel tettem fel egy új tampont, így nem gondoltam volna, hogy bármi történni fog, ám ekkor megéreztem, hogy vér folyik le mindkét combomon. Próbáltam diszkréten jelezni a barátomnak, de nem hallotta, ekkor viszont már a lábfejemnél csorgott a vér – pár másodperc múlva a vértócsa földet ért, és elterült a padlón. Ekkor megjelent a család macskája, és elkezdte felnyalogatni a vért – ez volt az a pillanat, amikor elsírtam magam, és egészen a nagynéném házáig futottam. Soha, soha nem fogom elfelejteni azt a napot.”

„Nagyjából 13 éves voltam, amikor úgy döntöttem, hogy elmegyek futni – mondanom sem kell, hogy fehér nadrágban indultam el. A táv közepénél éreztem, hogy valami nincs rendben. Szerencsére pont egy focipályánál voltam, ami mellett volt egy toi-toi, így megkönnyebbülve surrantam be a mobilvécébe, hogy megtöröljem magam. Ekkor jött a sokk: a fülkében nem volt wc-papír! Hosszas gondolkodás után arra jutottam, hogy tépek néhány levelet, és azt használom betét helyett, hogy ne kelljen véres nadrágban hazamennem. Nos, ez rossz döntés volt: kiderült, hogy mérges szömörcét használtam. Volt egy igen kínos látogatásom a nőgyógyásznál…”

Ne feledd: a rendszertelen, túl bő és erős görcsökkel járó menstruáció kb. 20 éves kor után nem normális. A kellemetlen meglepetéseket és a fenti történetekhez hasonló kínos pillanatokat okozhatja többek között hormonzavar, szervi ok, vagy egyszerű alkati vagy genetikai tényezők – ha Nálad erről van szó, a ciklust alacsony hormontartalmú fogamzásgátló módszerrel szabályozni lehet. Kényelmes és egyszerű megoldás a hüvelygyűrű, mellyel csak havi egyszer kell foglalkozni: ez a puha, rugalmas gyűrű amellett, hogy szinte 100%-os védelmet nyújt a nem kívánt terhesség ellen, sok esetben rendezheti a ciklust, és mivel elvékonyítja a méhnyálkahártyát, a vérzés időtartama és mennyisége is kevesebb lesz. Mivel hormontartalma rendkívül alacsony, nem kell tartanod hízástól, bőrproblémáktól és kellemetlen mellékhatásoktól – és persze a „piros betűs” napok is sokkal elviselhetőbbek lesznek!

Az Ön egészségi állapotával vagy kezelésével kapcsolatban az elsődleges információforrás a kezelőorvosa kell, hogy legyen, ezért ha bármilyen kérdése merül fel, lépjen kapcsolatba kezelőorvosával!