Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Újévi fogadalmak okosan – így fogalmazd meg a céljaidat!

2016. december 29. - Eperhab

Világszerte bevett szokás, hogy újévkor kitűzünk magunknak néhány célt, melyet az adott évben teljesíteni szeretnénk. Ezeket a fogadalmakat azonban csak ritkán tudjuk tartani, melynek nem a saját lustaságunk az oka, csupán az, hogy rosszul fogalmazzuk meg őket. Mai posztunkban ebben segítünk!

 Téves: 2017-ben végre lefogyok!

Helyes: 2017-ben egészségesebben fogok táplálkozni, és többet mozogni!

A „végre lefogyok“ az egyik leggyakoribb újévi fogadalom, melyet többnyire azonnal megtámogatunk egy drasztikus fogyókúrával, és ész nélküli edzéssel. Fontos, hogy elsősorban ne a szuper alak, hanem az egészséges életmód lebegjen célként előttünk, ez ugyanis nagyobb motivációt nyújt. Felejtsük el a villámdiétákat, a hirtelen elkezdett edzésprogramokat, sőt, a mérleget is! A fogyást nem lehet kilókban mérni, hiszen az izomtömeg változása akár a testsúly növekedésével is járhat, így a változásunk fokmérője legfeljebb a tükör, a centi, és a kedvenc farmerünk legyen.
  blog2_44.jpg

Téves: idén belefogok valami újba!

Helyes: idén megtanulok egy új nyelvet, legalább középszinten!

A ködös fogadalmak nehezen betarthatók: ha csupán azt fogadjuk meg, hogy megtanulunk valami újat, vagy csinálunk valamit, amit eddig nem, nem lesz semmilyen konkrét cél a szemünk előtt, így nem fogunk késztetést érezni arra, hogy valóra váltsuk a vágyainkat. Ha pontosan megfogalmazzuk, hogy mit szeretnénk, mennyi időt adunk magunknak, és milyen szintet szeretnénk elérni, pontosan be tudjuk osztani az időnket, és nagyobb esélyünk lesz arra, hogy kitartóak maradunk.

 Téves: idén fejlődni fogok a szakmámban!

Helyes: idén elvégzek legalább két szakmámba vágó tanfolyamot, és elkezdek új állás után kutatni!

Ha elégedetlenek vagyunk a munkahelyünkkel, az új év kiváló lehetőség a váltáshoz – a megélhetésünket azonban ne sodorjuk veszélybe azzal, hogy egy hirtelen ötlettől vezérelve felmondunk. Egy-egy témába vágó tanfolyammal, workshoppal, vagy önkéntes munkával sokat tehetünk a karrierünk belendüléséért, közben pedig folyamatosan leadhatjuk az önéletrajzunkat néhány szimpatikus munkahelyen. Fontos, hogy ezúttal is legyenek konkrét céljaink, és indokoljuk meg alaposan, hogy miért váltanánk, ugyanis előfordulhat, hogy a problémáink az új munkahelyre is utánunk jönnek.

 Téves: idén megtalálom az igazit!

Helyes: idén nyitott leszek egy új kapcsolatra!

A „márpedig én megtalálom az igazit!“ kijelentéssel nagyon óvatosan kell bánnunk – ha rágörcsölünk egy komoly párkapcsolatra, vagy a házasságra, azt a partner is érzékelni fogja, rosszabb esetben pedig egy arra érdemtelen személyben is meglátjuk az „igazit“, csak hogy beteljesítsük a fogadalmunkat. Az ismerkedést soha ne erőltessük: elképzelhető, hogy 2017-ben tényleg részünk lesz egy szuper kapcsolatban, de akkor sem történik semmi tragikus, ha éppen nem jön össze – legalább több időt tölthetsz magaddal, kell ennél jobb társaság? :)