Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

TRX, Iron Box, Kettlebell: melyik miért jó, és melyiket válasszam?

2017. március 06. - Eperhab

Hamarosan itt a tavasz, ilyenkor sokan pánikszerűen belekezdenek valamilyen edzésbe, hogy pár hónap alatt fittebbek, karcsúbbak, izmosabbak legyenek, és nyárra meglegyen az áhított bikini forma. A húszas éveinkben ez még relatíve könnyen megy, de harminc felett egyre több energia szükségeltetik a test formálásához – főleg ha minden este lecsúszik egy fél tábla mogyorós tejcsoki. Azonban a jól megválasztott edzésformával, megfelelő táplálkozással és kitartással már rövid idő alatt jelentős eredményeket érhetünk el.

Most 3 olyan edzéstípust javasolunk Nektek kortól függetlenül, amelyekkel nem csak karcsúbbak lehetünk, de a kondíciónkat is nagyban javíthatjuk, ami rengeteget segít a mindennapi lóti-futiban.

TRX

A TRX egy funkcionális tréning típus, amelyet az amerikai haditengerészet elit csapata fejlesztett ki.

  • ha a cél: fogyás, erősödés, állóképesség és hajlékonyság fejlesztése
  • mire jó: növeli az erőt és az egyensúlyérzéket, javítja a koordinációt és erősíti az úgynevezett "core" trx.jpgizmokat (azoknak az izomcsoportoknak az összessége, amelyek stabilizálják és kontrollálják a has és medencetájéki mozgásokat)
  • miért jó a funkcionális tréning: az egyes izomcsoportok nem izoláltan, hanem különböző mozgásmintákba integráltan mozognak, az ízületek és izmok minden dimenzióban és síkban lánc-szisztémában mozognak, így teljesítményük javul, és a hétköznapokban „funkcionálisabban" működhetnek

Kettlebell

A kettlebell, vagy más néven girya egy tradicionális orosz vas súlyzó, ami egy fogantyús ágyúgolyóra hasonlít. A gyakorlatok végzése során az egész test koordinált együttműködése szükséges, így egyszerre fejlődik a láb, a kar, a mozgáskoordináció és a koncentrációs készség.kettlebell.jpg

  • ha a cél: fogyás, harmonikus izomzat építése, állóképesség fejlesztése
  • mire jó: erősödnek a törzs izmai, extrém módon segít a zsír égetésében, fittebb és kiegyensúlyozottabb leszel
  • megoldást jelenthet a derékfájásra, beszűkült mozgástartományra, keringési problémákra

Iron Box™

Az Iron Box™ a box ütéstechnikáit ötvözi erősítő (cross-training) elemekkel egy intenzív, átfogó, kemény edzés keretében. Azoknak ajánljuk, akik szeretik feszegetni a határaikat.

  • ha a cél: fogyás, erősödés, állóképesség fejlesztése
  • mire jó: alaposan átmozgat, felpezsdíti a vérkeringést, javítja a koordinációs képességet, elősegíti az intenzív zsírégetést
  • a csoportos órák vidám, pörgős hangulata lelkünkre is jó hatással van

iron_box1_1.jpgiron_box2.jpg

 

 

 

 

 

 

Bármilyen edzésformát is válasszatok, a lényeg: a megfelelő táplálkozás, a kitartás, és egy dugi energiaszelet a sporttáskában, hogy edzés végén megjutalmazhassátok magatokat! :)

Forrás: goldcenter.hu