Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tegyük tisztába sorozat - 1. rész

Tévhitek és a valóság a HPV-vel kapcsolatban

2017. március 20. - Eperhab

Elindítunk egy olyan sorozatot, amelyben minden alkalommal egy, a HPV-vel (humán papillómavírus) kapcsolatos tévhitet oszlatunk el, hogy minél többen tisztában legyenek a vírussal, a típusaival, az általa okozott betegségekkel, és a vírusfertőzés megelőzésének lehetőségeivel.

  1. tévhit: A HPV kizárólag nemi úton terjed.blog_hpv_tevhitek_1.jpg

Valóság: Nem igaz! A HPV valójában testnedvekkel terjed, így nem csak ondóval és hüvelyváladékkal, de nyállal és izzadsággal is átvihető a partnerre. Azaz nem csupán szeretkezéskor, de egy heves csók vagy orális szex során is átjuthat a HPV vírus egyik szervezetből a másikba. Az apró hámsérüléseken könnyen bejut a vírus, így akár közös intimborotva-használattal is átjuthat a kórokozó.

Szóval legyünk körültekintőek, védekezzünk megfelelően, használjunk óvszert, és ha bármilyen rendellenességet fedezünk fel a nemi tájékon, forduljunk mielőbb orvoshoz.

Ne feledd: egészségi állapotoddal vagy kezeléseddel kapcsolatban az elsődleges információforrás a kezelőorvosod kell, hogy legyen, ezért ha bármilyen kérdésed merül fel, lépj kapcsolatba kezelőorvosoddal! Mindig egyeztess orvosoddal, mielőtt e tájékoztatóban található bármilyen javaslatot megvalósítasz.