Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ha kert nincs, de van terasz: falatnyi természet a város felett

2017. május 01. - Eperhab

Tavaszi-nyári időszakban remek dolog úgy kezdeni a napot, hogy kiülünk a kertbe, és madárcsicsergés közepette szürcsöljük el a reggeli kávénkat. Ha nincs kert, de van erkély vagy terasz, ugyanezt a hangulatot megteremthetjük magunknak, ha saját kis balkonkertet készítünk. Hoztunk egy pár praktikus és helytakarékos ötletet arra, hogyan is népesíthetjük be növénnyel a kisebb-nagyobb tereket:

  • Emeletes virágláda

Megmaradt lécekből vagy raklapból egy kis barkácsmunkával készíthetünk emeletes virágtartót, amelyben a virágzó növények és a fűszernövények is csodásan mutatnak. Egy kisebb verzióját a falra is rögzíthetjük, így még több helyet spórolunk. (Fontos, hogy az alapanyag megbízható forrásból származzon, nehogy mérgező vegyszerekkel kezelt raklappal/ lécekkel dolgozzunk!)

pallet2_rect540_rect540.jpg er9.jpg

 

balkon16.jpg

 

  • Falra fel! 

A leghelytakarékosabb megoldások egyike, ha dedikálunk egy falat a növényeknek, és felfelé terjeszkedünk: egy egyszerű polcos megoldással és színes kaspókkal igazán feldobhatjuk a balkont úgy, hogy nem kell kerülgetni a földön a cserepeket.

Másik mutatós megoldás, ha veszünk egy fém polcot, amelyre függőlegesen, tetszőleges távolságokra felerősítünk eltérő méretű, négyzet alakú virágtartókat. Különböző méretű és típusú növényekkel feltöltve az eklektikus megjelenés ellenére mégis kiegyensúlyozott és vidám egységet alkot.

er10.jpg housetohome_le07-06eg_plnte_2.jpg

 

  • Hasznosítsd újra!

Az újrahasznosítás jegyében fogjuk be az üres konzervdobozokat kaspó gyanánt. Külsejüket akár be is festhetjük egymással harmonizáló színekkel, és több sorban a falra szerelve, változatos virágokkal beültetve igazi vintage hangulatú falikertünk lehet.

A kiürült befőttesüvegek is csodásan mutatnak cserép szerepben, és a rögzítés sem túl trükkös, hiszen elég egy erős dróttal körbetekerni az üveg száját, majd kampót formálni a drót végéből, és könnyen szögre akaszthatjuk a növényeket.

balcony-decorating-summer-flowers-hanging-planters-6_1.jpg p_gardening_jars-on-wall-.jpg

Még egy kompakt fali megoldás: egy már használaton kívüli, felfüggeszthető fali zsebes tárolóból remek növényfalat készíthetünk, akár házi fűszerkertként is használhatjuk.

31.jpeg er5.jpg

 

  • A korlát is virágozzék

Szeretjük a klasszikus korlátra akasztós módszert, mert praktikus és egyszerű, így azoknak is tökéletes, akik nem éreznek affinitást a házi barkácshoz. Beszerzünk pár vidám darabot, beültetjük örökzöldekkel vagy színes virágokkal, és máris csempésztünk egy kis természetet a balkonunkra.

balcony-decorating-summer-flowers-hanging-planters-8.jpg balcony_pot_plants_123_nice_decorating_with_balcony_planters_design_ideas-714x474.jpg

 

  • Lépcsőzetesener2.jpg

Régi cipőtartóból is készíthetünk hasonló virágállványt, az egyszerű fém kaspókkal letisztult, minimalista kiskertet varázsolhatunk az erkélyre.

 

 

 

  

  • Futónövények

Egyrészt remekül árnyékolnak, és segítenek meghitté varázsolni az erkélyt. Valamint több féle futónövényt kombinálva valódi mediterrán hatás érhető el.

futo.jpg 4_3.jpg


…és a végére egy kis segítség, milyen örökzöldeket ültethetünk az erkélyre, amelyek egész évben díszei lesznek balkonunknak. :)

http://utakerthez.hu/blog/orokzold-novenyek-erkelyre/

orokzoldek-napos-helyre.png